Events

Events

Naast de rondleidingen en wijnproeverijen die wij organiseren (zie hieronder bij ‘kalender’), kan u ook altijd zelf een voorstel doen voor een rondleiding met wijnproeverij (voor minimum zes personen). Deze zijn gedurende heel het jaar mogelijk, behalve tijdens de oogstmaanden september en oktober. De rondleiding met wijnproeverij en bezoek aan de wijngaard (bij mooi weer) duurt zo’n 1,5 à 2 uur. Contacteer ons gerust via het contactformulier voor meer info. Onze prijzen voor een rondleiding zijn:

  • Rondleiding met wijnproeverij van twee proevertjes: €11 per persoon
  • Rondleiding met wijnproeverij van drie proevertjes: €13 per persoon
  • Rondleiding met wijnproeverij van vier proevertjes: €15 per persoon

Opgelet: een bezoek aan onze clos (ommuurde wijngaard) aan het Kasteel van Duras is niet mogelijk tijdens een rondleiding met wijnproeverij. Dit perceel is enkel toegankelijk op ons Wijnweekend dat wij jaarlijks organiseren rond het weekend van de nationale feestdag.

UPDATE 09/06/2021: rondleidingen en proeverijen mogen opnieuw binnen plaatsvinden!

Hieronder vindt u een overzicht van wanneer u onze wijnen kan degusteren. Naast deze data kan u ook altijd zelf een datum voorstellen voor een rondleiding met wijnproeverij (voor minimum zes personen). Meer info vindt u hierboven. Nog vragen? Contacteer ons gerust via het contactformulier.

09.10.2021

Start to taste

Op zaterdag 9 oktober organiseren wij onze eerste 'Start to Taste' sessie. Aan de hand van drie witte wijnen (van ons domein) en drie rode wijnen (gekozen door schoonzoon/schoonbroer van de familie) leren wij u alle beginselen van het wijnproeven. Zo zullen de zes wijnen uitgebreid besproken worden met onder andere wat uitleg over de druiven, de aroma's, hoe deze kunnen evolueren, enzovoort.

Op zaterdag 9 oktober organiseren we twee sessies, namelijk om 15u en om 19u. Deelnemen kost €25 pp. Inschrijven is verplicht en kan door een mailtje te sturen naar info@gloirededuras.be met het aantal personen en het uur waarop u wenst deel te nemen. Er zijn slechts een aantal plaatsen beschikbaar.

Adres: Galgestraat 126, 3803 Wilderen (aan het zwarte gebouw)

31.10.2021

Herfstdegustatie

Op zondag 31 oktober bent u van harte welkom voor onze Herfstdegustatie! U kan dan al onze wijnen proeven voor €10 per persoon. Bij aankoop vanaf 6 flessen per persoon krijgt u de €10 terug. Voor de proeverij zullen we werken in drie verschillende tijdsloten, namelijk: 14u - 15u45 (VOLZET!), 16u - 17u45 (VOLZET!) en 18u - 19u45 (laatste beschikbare plaatsen). Het precieze startuur binnen uw tijdslot kan u zelf bepalen. Wanneer u zich bijvoorbeeld heeft ingeschreven voor het tijdslot 14u - 15u45 kan u ook om 14u30 aan de proeverij starten. Het einduur moet wel gerespecteerd worden.

Inschrijven is verplicht en kan door een mailtje te sturen naar info@gloirededuras.be. U mag dan het tijdslot naar keuze doorgeven en het aantal personen (volwassenen + kinderen).

Adres: Galgestraat 126, 3803 Wilderen (aan het zwarte gebouw)

12.12.2021

Kerstdegustatie

Meer info volgt nog!

De ideale locatie
om te klinken!

Wij hebben onlangs een nieuwe wijnloods en degustatiepaviljoen bijgebouwd. Ons degustatiepaviljoen is geschikt voor events en wijnproeverijen van kleine groepen. Onze wijnloods kan verhuurd worden voor grotere groepen. Indien u interesse heeft om ons degustatiepaviljoen of onze wijnloods te huren voor een event mag u ons altijd contacteren. Hierboven vindt u enkele foto’s. Elisabeth Schalenbourg is de architect van deze gebouwen.