Geniet lokaal, zo luidt het devies in deze coronatijd. Beide Limburgen bieden inmiddels een indrukwekkende verzameling wijndomeinen, die vaak niet onderdoen voor bekende bezittingen in de historische buitenlandse wijnbouwgebieden.
Lees verderEen nieuwe blogpost over zon, druiven en teamwork in 2020!
Lees verderVoor onze Kerstdegustatie van zondag 15 december 2019 vragen wij €5 inkom per persoon. Deze €5 zullen wij schenken aan een goed doel. Benieuwd naar welk? Lees dan zeker verder.
Lees verderGisteren vond de wedstrijd plaats van de Beste Belgische Wijn. Benieuwd naar ons resultaat? Lees dan zeker verder.
Lees verderClos d’Opleeuw van Peter Colemont is niet langer de enige ommuurde wijngaard in Limburg. Ook Gloire de Duras heeft een zogenaamde clos, in de vroegere moestuin van het kasteel heeft fruitteler Peter Nijskens in 2017 wijnstokken aangeplant. De eerste riesling uit die ommuurde tuin is nu op de markt.
Lees verderGroot feest rond het kasteel van Duras in Sint-Truiden dit weekend. Twee jaar geleden werden daar wijnstokken geplant op het kasteeldomein. Intussen zijn de druiven geoogst en zijn de eerste flessen ‘Limburgse Riesling’ klaar.
Lees verderGraag nodigen wij u uit voor de tweede editie van ons Wijnweekend. Dit vindt plaats op zaterdag 20 en zondag 21 juli 2019. Lees verder voor meer info.
Lees verderVan appels en peren naar druiven. Het lijkt een kleine stap, maar voor Peter Nijskens uit Sint-Truiden was het een weloverwogen alternatief. Lees snel verder en ontdek waarom.
Lees verderHalf mei hebben wij een nieuwe aanplant gedaan van Auxerrois en Pinot Gris. In dit artikel willen wij jullie graag iets meer vertellen over hoe zo’n aanplant precies in zijn werk gaat.
Lees verderOnze nieuwe cuvées van 2018 zijn te koop vanaf begin juni. Lees snel verder en ontdek wanneer onze nieuwe wijnen te proeven zijn.
Lees verderJammer genoeg kom je soms wijnfouten tegen maar hoe komt dat precies en hoe kan je dit oplossen? Lees snel verder en ontdek de vijf belangrijkste wijnfouten.
Lees verderWijn proeven is altijd leuk maar wat betekenen al die termen die je tegenkomt op onze etiketten, website enzovoort? We hebben de belangrijkste woorden kort en bondig uitgelegd.
Lees verderOp zondag 7 april starten de rondleidingen van 2019. Benieuwd naar de andere data? Lees dan snel verder!
Lees verderOm professioneel wijn te proeven moet je vier stappen doorlopen, namelijk het waarnemen, het ruiken, het proeven en de conclusie. Lees snel verder om te ontdekken hoe je dit het best aanpakt!
Lees verderEen flesje wijn met vrienden drinken is altijd gezellig maar hoe open je nu op de juiste manier je favoriete fles Haspengouwse wijn?
Lees verderZondag 16 december zijn jullie welkom voor de laatste rondleiding van het jaar.
Lees verderBij de uitreiking van de medailles van de wedstrijd 'Beste Belgische Wijn' mocht Gloire de Duras zijn zilveren medaille in ontvangst nemen.
Lees verderIn de maand juli zijn ze bij Wijndomein Gloire de Duras gestart met de bouw van een nieuwe loods en degustatieruimte.
Lees verderWe kunnen ons nieuwe evenement voorstellen. Op 21 en 22 juli organiseren we een wijnweekend waarbij u onze nieuwe wijnen kan proeven.
Lees verderMet Pasen in aantocht schenkt Gloire de Duras drie wijnpakketten van twee flessen weg.
Lees verderVanaf zondag 1 april leiden wij jullie graag rond op ons wijndomein. Benieuwd om de andere data te weten te komen? Lees dan zeker verder!
Lees verderOm economische redenen schakelde fruitteler Peter Nijskens (54) uit Wilderen gedeeltelijk over naar de wijnbouw. Een deel van zijn areaal is de ommuurde kasteeltuin van Duras.
Lees verderHet kasteel van Duras heeft voortaan een eigen wijngaard van 3 hectare. Wijnboer Peter Nijskens laat 12.000 wijndruifstekken aanplanten in de kasteeltuinen van de orangerie op het domein. “Sommigen verklaren mij voor gek, maar binnen drie jaar drinken we hier exclusieve wijn.”
Lees verderDe kasteeltuin van Duras bij Sint-Truiden krijgt een nieuwe bestemming. Jarenlang was het de groentetuin van de familie de Liedekerke, maar nu komt er tussen de hoge muren een wijngaard. Fruitkweker Peter Nijskens plant er 80 are Riesling druif.
Lees verderFruitteler Peter Nijskens uit Wilderen heeft zijn eerste druivenoogst achter de rug. Peter beperkt zich niet enkel tot het telen van druiven, maar gaat zich eveneens bezighouden met het wijn maken.
Lees verderHeb je onze Instagram pagina al gevonden?
Volg ons en blijf steeds op de hoogte van de laatste nieuwtjes.
Klik hier!